Basiskookboek bij voedselallergie en -intolerantie

Ruim 1.000 heerlijke gerechten – veilig, gevarieerd én lekker
Overgevoeligheid voor voedsel kan koken voor jezelf of je gezin tot een waar gepuzzel maken.

Ook kan het gebeuren dat je rekening moet houden met dieetwensen van je gasten. Het Basiskookboek bij voedselallergie en -intolerantie biedt het antwoord op de dringende vraag naar aangepaste recepten. De receptuur is gericht op kinderen en volwassenen met een enkelvoudige of meervoudige voedselovergevoeligheid. De recepten zijn ingedeeld naar gerechtengroep en geven dieetaanpassingen zonder koemelk, lactose, kippenei, gluten, pinda’s, noten, additieven, cacao, suiker, citrusfruit, soja, vis, schaal- en schelpdieren, aardappelen en maïs. Aansluitend volgen suggesties om op de recepten te variëren. In het boek wordt ook aandacht besteed aan recepten voor kinderen, zoals alternatieven voor snoep en andere traktaties.

Auteur: I. van Berkel-Pistorius, t. de Hoogh-Van der Horst
Verschijningsdatum: juli 2008