Bewegen en ontspannen op muziek

Bewegen en ontspannen op muziek
‘Bewegen en ontspannen op muziek’ is een praktisch handboek met 15 uitgewerkte bewegingsspelletjes, bedoeld voor iedereen die met jonge kinderen werkt in de leeftijd van 3-8 jaar. De spelletjes kunnen gewoon in de klas worden uitgevoerd, bij wijze van warming up of als onderbreking van het lesprogramma.

Helende klanken bij ADHD

Helende klanken bij ADHD
Deze praktische en informatieve gids opent met een overzicht van de inzichten die bestaan ten aanzien van begeleiding en medicinale behandeling van adhd bij kinderen.

Weerberichtjes

Weerberichtjes
Mensen praten vaak over het weer. Dat is logisch, want het weer is er altijd en overal. Het weer speelt zich niet alleen buiten af, maar ook in jezelf. Je bent in een zonnige bui, of misschien raast er diep van binnen wel een storm…

Verdriet is drie sokken

Het bloemenelfje in het toverbos

Vind je bron

Vind je bron
Meditatief luisteren als inspiratiebron Oefeningen en visualisaties op cd

Daar komt de Boegieman!

Daar komt de Boegieman!
Sprankelende zang, een zingende zaag, gitaar, piano en nog veel meer instrumenten begeleiden de liedjes op�Daar komt de Boegieman!. Op de cd speelt een aantal professionele muzikanten die garant staan voor een organisch en swingend geluid. Van alle nummers is ook een instrumentale versie opgenomen.

Feel the music

Feel the music
Feel The Music is een unieke aanpak voor het geven CreActieve, Expressieve en Effectieve Muzieklessen in het basisonderwijs.

De dans van de drummers

De dans van de drummers
Dong-kadong! Dong-kadong! Sidi schiet wakker. De trom, de grote trom! Het klinkt als een hartslag. Laag-kadong, diep-kadong, traag-kadong… Sidi duwt de deur van de hut open. Het is donker buiten, aardedonker. Maar bij het vuur ziet hij een schim. Wie is dat? denkt Sidi. Het lijkt Dudu Addi!

Eigen-wijs

Eigen-wijs
Eigen-wijs is een liedbundel voor kinderen van 4 – 12 jaar. Behalve in het primair onderwijs zijn de liederen ook buiten de school te gebruiken. De bundel bevat ruim driehonderd liederen, verdeeld over alle groepen van het basisonderwijs. Ongeveer de helft hiervan is voorzien van didactische aanwijzingen.