De puberparadox blijf een beetje dichter uit mijn buurt

De puberparadox blijf een beetje dichter uit mijn buurt
De emotionele heftigheid is in geen enkele levensfase zo extreem als in die van de puberteit. Het herkennen, begrijpen en hanteren van deze heftigheid helpt de jongere en zijn omgeving de juiste communicatie te vinden in de dagelijkse omgang.

Jouw hooggevoelige kind

Jouw hooggevoelige kind
Help je kind om te gaan met hooggevoeligheid en paranormale vermogens.Kinderen van nu zijn intuïtiever en spiritueler dan kinderen uit voorgaande generaties, zo lijkt het wel. Ze zijn hooggevoelig, registreren (on)bewust de gevoelens van anderen en nemen verschillende vormen van energie waar.

Wegwijs in hooggevoeligheid

Wegwijs in hooggevoeligheid
Hooggevoelige kinderen merken veel op in hun omgeving en denken diep na over wat ze waarnemen. Ze zijn empathisch, gewetensvol, creatief, sociaal sensitief en functioneren het beste in een harmonieuze sfeer. Maar ze kunnen ook behoedzaam, angstig en zeer emotioneel zijn.

De kracht van kwetsbaarheid

De kracht van kwetsbaarheid
In De kracht van kwetsbaarheid beschrijft Brené Brown wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico’s zonder dat succes gegarandeerd is. Op een heldere en open manier wordt er over kwetsbaarheid gesproken.

Coole seks, relaxte liefde

Coole seks, relaxte liefde
In deze tijd van pornoficatie en een overmaat aan seksuele beelden in de media wordt de seksuele beleving van jongeren bijzonder eenzijdig vormgegeven – en volgens sommigen blijvend negatief beïnvloed.

Warmte

Warmte
Alles begint met warmte. In de kou valt alles stil. Kou vatten is iets wat we in ons kikkerlandje maar al te goed kennen. ‘Warm vatten’ zou het omgekeerde kunnen zijn: gezondheid opbouwen. Als het iets verder gaat, noemen we het koorts. Maar ook koorts heeft te maken met gezond worden.

Nelsons acrobatenboek

Nelsons acrobatenboek
Nelson wil volgende kerst een acrobatennummer tonen. Na de kalkoen en voor het dessert. Samen met mama en papa oefent hij elke week salto’s en piramides. Oefen jij mee? ‘Nelsons acrobatenboek’ bundelt 30 acrobatische spelletjes in gezinsverpakking. Van eenvoudige oefenspelletjes tot acrobatische kunstjes.

Ridder Zeldenmoed

Ridder Zeldenmoed
‘Ik weet trouwens toch al dat ik nooit een goede ridder zal zijn.’ ‘Huh, waarom zou jij geen goede ridder zijn?’ Tristan haalt zijn schouders op. ‘Dat zegt mijn vader. Die noemt me altijd Ridder Zeldenmoed.’

Leven voor de geboorte

Leven voor de geboorte
‘Leven voor de geboorte is een fascinerende ontdekkingsreis naar het begin van ons leven, spannend om te lezen. Janov schrijft als niemand anders over de werking van de menselijke geest: betrokken, gepassioneerd en eerlijk.’