Alles op zijn tijd

Alles op zijn tijd
Hoe moeten kinderen klaargestoomd worden voor de kenniseconomie? Door in de peuter- en kleuterperiode een goed besef van eigenwaarde te ontwikkelen! Alles op zijn tijd: eerst groei van de persoonlijkheid, dan pas leren in de strikte zin van het woord.

Gymmen in de ‘grote’ gymzaal

Gymmen in de 'grote' gymzaal
Bewegen is voor kleuters een feest. Zeker met Gymmen in de grote gymzaal. Deze methode is voor iedere leerkracht inspirerend en goed uitvoerbaar. Leerlingen uit groep één en twee maken een razendsnelle ontwikkeling door.

De avonturen van Bix en Bey

De avonturen van Bix en Bey
Het is niet zo dat kinderen met opzet brokken maken. Iedereen heeft wel eens pech, een ongeluk is immers gauw gebeurd. Vaak genereert zo’n voorval een irritante schuldinductie. Volwassenen vergeten dat euvel snel, maar gevoelige kinderen nemen het mee in hun kleine rugzak.

Letter van de week

Letter van de week
Taal kom je overal tegen. Het is daarom niet vreemd dat er op veel scholen in de kleutergroepen al aandacht wordt geschonken aan leesonderwijs. Zo bereid je de kinderen spelenderwijs voor op het ‘echte’ leren lezen in groep 3. Dit gebeurt op heel verschillende manieren; er zijn geen richtlijnen voor.

De glimlach van de prinses

De glimlach van de prinses
Er was eens een prinses die heel mooi was. Je hoefde haar glimlach maar even te zien of je was weer blij. Op een dag werd de prinses gevangen door een afschuwelijke draak. Het lukte niemand om haar te bevrijden en alle blijdschap verdween uit het land.

Spelend rekenen met peuters en kleuters

Spelend rekenen met peuters en kleuters
In Spelend rekenen met peuters en kleuters wordt op een heel praktische manier beschreven hoe u de reken-wiskundeontwikkeling van jonge kinderen spelenderwijs kunt stimuleren. Het boek reikt hiervoor een schat aan inspirerende ideeën aan voor uitdagende en betekenisvolle activiteiten, die u direct in de praktijk kunt gebruiken.

Kleuters in beweging

Kleuters in beweging
Kleuters zijn nieuwsgierig naar de wereld om zich heen. Ze leren door te doen, te bewegen, te praten, te ontdekken en te spelen. Dit boek nodigt kinderen tot zelf organiseren, zelf verzinnen, fantasie en samenspel uit.

Peuteren en kleuteren

Peuteren en kleuteren
‘Op het schoolplein, bij de peuters, komen ze elkaar tegen, de kinderopvang en het primair onderwijs. En het is een gespannen ontmoeting: beide sectoren hebben in hun cultuur-historische achtergrond een beladen opvatting over spelen en leren. Maar ze delen ook wat.

Allebei blij

Allebei blij
De zevenslaper heeft een fluit waarop hij heel mooi kan spelen. En de beer heeft een lekker zacht kussen om een dutje op te doen. Allebei blij, maar toch besluiten ze te ruilen. Ruilen is voor kinderen een gewichtige zaak. Het moet eerlijk gebeuren, want voor je het weet leidt ruilen tot huilen.

Sneeuwwitje breit een monster

Sneeuwwitje breit een monster
Sneeuwwitje breit sokken, geitenwollen sokken voor iedereen. Maar vandaag heeft ze zin in iets nieuws. Ze breit een geitje, en nog één en nog één…