Kinesiologie voor kinderen

Kinesiologie voor kinderen
KINESIOLOGIE VOOR KINDEREN Een hulpmiddel bij leer- en concentratieproblemen Voor ouders, docenten en hulpverleners Kinderen staan tegenwoordig erg onder druk, en hebben vaak moeite met het voldoen aan de verwachtingen van ouders en docenten.

Methoden die leerproblemen met 70% verminderen

Methoden die leerproblemen met 70% verminderen
Maaike de Haan (1976) werkt als kindercoach in haar praktijk De Haan Coaching. Zij gaat ervan uit dat achter elk probleemgedrag een talent schuilt. Met haar jarenlange ervaring is Maaike gewend om iemand met problemen/beperkingen weer te laten schitteren.

Spel werkt, spelen is een kunst

Spel werkt, spelen is een kunst
Spelen is plezier en ontspanning en spelen is een serieuze bezigheid – spelen is contact met jezelf en de ander. Voor sommigen is spelen vanzelfsprekend, voor anderen is het een kunst.

Hartsverbinding

Hartsverbinding
Anita Speelman is getrouwd en moeder van twee kinderen. Haar zoon was twee jaar toen de diagnose ‘aan autisme verwante contact stoornis’ en ADHD werd gesteld. Dat was het begin van een zoektocht naar ingangen tot contact met haar zoon Joost.

De wereld van Luuk

De wereld van Luuk
Luuk heeft hele mooie verzamelingen, maar hij wil ook wel eens met een vriendje spelen. Hij weet niet hoe dat moet. Als hij zich aan moet kleden vergeet hij altijd weer waar hij mee bezig is. Zijn vader en moeder begrijpen hem gelukkig wel. Luuk is autistisch en daar moet je rekening mee houden.

The power of neurodiversity

The power of neurodiversity
ADHD. dyslexia. autism. the number of illness categories listed by the American Psychiatric Association has tripled in the last fifty years. With so many people affected, it is time to revisit our perceptions on this culture of disabilities.

Je kunt er ook anders naar kijken

Je kunt er ook anders naar kijken
Dit boek behandelt zes ziektebeelden (constitutiebeelden) die voorkomen bij kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en een gedragsstoornis zoals autisme, adhd, obsessief-compulsieve stoornis, epilepsie, enzovoort.

Teddy heeft autisme en Pien rode krullen

Teddy heeft autisme en Pien rode krullen
Eindelijk een boek dat aan alle leeftijden, op een positieve en inzichtelijke manier, uitlegt wat autisme nu écht is. Waarbij moeilijke onderwerpen zoals de werking van de hersenen, sensorische integratie, verschillen tussen jongens en meisjes, sociale situaties en communicatie niet uit de weg worden gegaan.

In verwachting van Adam

In verwachting van Adam
Met de komst van Adam, een kind met het syndroom van Down, wordt het leven van Martha Beck en haar man John totaal ondersteboven gegooid. Ze worden gedwongen alles wat zij als universitaire carrièrejagers ooit belangrijk vonden overboord te gooien en alle waarden in het leven te herzien.