Stapeltjesverdriet

Stapeltjesverdriet
Sabine Noten laat in Stapeltjesverdriet zien hoe groot de invloed kan zijn van zeer jong verlies.

Het sprookje van de dood

Het sprookje van de dood
Het Sprookje van de dood is een inspirerend verhaal over een Zieltje dat voor de allereerste keer de reis naar de Aarde gaat maken. Wat gaat daar allemaal aan vooraf en hoe is het voor een ziel om in een mensenlichaam geboren te worden.

Het huis van oma

Het huis van oma
Een kleine jongen bouwt iets heel bijzonders als zijn oma overlijdt. Als hij klaar is, kijkt hij in de ogen die hij zelf heeft gemaakt en zegt: “Oma, wakker worden.” Plotseling is het of de sterren dichterbij komen. Oma leeft weer! Een nachtelijk avontuur begint. Een prachtig ge├»llustreerd prentenboek over het levend houden van herinneringen.

Hoe oma almaar kleiner werd

Hoe oma almaar kleiner werd
Vroeger was oma groot. Groter dan de bezem, maar kleiner dan de ladder die achter in de tuin onder de perenboom staat. Maar zo groot heb ik mijn oma nooit gekend. Want hoe ouder ze werd, hoe kleiner ze werd. Het lijkt misschien eigenaardig, maar krimpen is voor oma’s heel normaal.

Achtste-groepers huilen niet

Achtste-groepers huilen niet
In de groep van juf Ina is vaak gedoe, vooral over voetbal. Gelukkig is zij erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als haar leerling Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, kan ook juf Ina niets meer verzinnen. Heel groep acht leeft mee.

Opa toetoet raakt de kluts kwijt

Opa toetoet raakt de kluts kwijt
Opa Toetoet begint eerst dagelijkse dingetjes te vergeten, dan raakt hij ook de naam van zijn kleinkind Roos kwijt….hij is aan het dementeren.

Extreem luid & ongelooflijk dichtbij

Extreem luid & ongelooflijk dichtbij
Prachtig verfilmd met in de hoofdrollen Tom Hanks en Sandra Bullock. De negenjarige Oskar heeft zijn vader verloren bij de bomaanslagen op 11 september. Hij raakt verwikkeld in een geheime zoektocht door New York, om het slot te vinden dat past bij een mysterieuze sleutel die van zijn vader is geweest.