In verwachting van Adam

In verwachting van Adam
Met de komst van Adam, een kind met het syndroom van Down, wordt het leven van Martha Beck en haar man John totaal ondersteboven gegooid. Ze worden gedwongen alles wat zij als universitaire carrièrejagers ooit belangrijk vonden overboord te gooien en alle waarden in het leven te herzien.

De doula

De doula
Het begrip ‘doula’ (zwangerschaps- en bevallingscoach) duikt de laatste tijd vaak op in de media. Maar wat is een doula? Wat kan zij voor je doen? Voor wie is het verstandig om een doula te nemen? Hoe vind je er één?

De eerste zeven jaar

De eerste zeven jaar
In de eerste zeven jaar van het kind wordt de basis gelegd voor de hele verdere ontwikkeling. Dat maakt deze fase zo bijzonder. Als ouder, leidster op een kinderdagverblijf, leerkracht of hulpverlener wil je niets liever dan dat het kind dat aan je toevertrouwd is een goede basis meekrijgt voor de rest van z’n leven.

Welterusten, ridder Rik

Welterusten, ridder Rik
De kleine prins heeft een schattig nieuw zusje. Maar als haar Koninklijke Kussen kapot gaat, schreeuwt het prinsesje het hele paleis bij elkaar. Niemand doet meer een oog dicht. De trouwe ridder van de koning moet op zoek naar de zachtste vulling voor dit kussen, en snel!

Wereldwijde gebruiken, wereldvreemd in Nederland

Wereldwijde gebruiken, wereldvreemd in Nederland
Naar een natuurlijke manier van opvoeden. Dit boekje kijkt in woord en beeld naar tradities rondom zwangerschap en geboorte in diverse niet-westerse culturen. Vervolgens worden gebruiken bij niet-westerse bevolkingsgroepen in Nederland beschreven. Zo wordt de samenhang getoond tussen gebruiken in Nederland en die in het land van herkomst.

Op zoek naar het verloren geluk

Op zoek naar het verloren geluk
Naar een natuurlijke manier van opvoeden. Diep in de jungle van Venezuela om moet Jean Liedloff een Indianenstam die nog in het stenen tijdperk leeft.

Draag je kind

Draag je kind
Nadat wij de veilige baarmoeder verlaten en terecht komen op deze lawaaierige, onevenwichtige planeet, kan ons niets beters gebeuren dan dicht bij het moederhart te blijven, haar warmte te voelen, haar bewegingen en haar geur. Dan kunnen wij gemakkelijker het trauma van scheiding verwerken.

Leven voor de geboorte

Leven voor de geboorte
‘Leven voor de geboorte is een fascinerende ontdekkingsreis naar het begin van ons leven, spannend om te lezen. Janov schrijft als niemand anders over de werking van de menselijke geest: betrokken, gepassioneerd en eerlijk.’

Perfecte moeders bestaan niet

Perfecte moeders bestaan niet
Het boek dat zwangere vrouwen en moeders op een praktische manier helpt in balans te komen en te blijven.Zwanger zijn en moeder worden zorgt voor een grote en vaak prachtige verandering in het leven van een vrouw.

De taal van huilen

De taal van huilen
Met haar boek ‘De taal van huilen’ maakt Aletha Solter ons duidelijk hoe we erachter kunnen komen wat baby’s en jonge kinderen bedoelen als ze huilen. Dit revolutionaire boek biedt de mogelijkheid om tot een betere, diepere relatie met kinderen te komen.